مكانيسم علمي حجامت+غلظت خون(قسمت دوم)
تصاویر و مطالب زیست شناسی(استان فارس -شهرستان جهرم)
درباره وبلاگ


به نام خدا . این وبلاگ جهت استفاده همه دوستداران زیست شناسی از راهنمایی تا دانشگاه ایجاد شده (نزدیک به 500عکس از بهترین تصاویر زیست شناسی وبقیه مطالب نوشتاری) امید وارم مورد توجه واقع گردد . هر صفحه این وبلاگ 30مطلب وبقیه با انتخاب شماره صفحه در پایین هر صفحه قابل دیدن خواهد بود؛.مهدی قدرت جهرمی.... ......اللهم صل علی محمد وآل محمدوعجل فرجهم .........التماس دعای خیر
آخرین مطالب
نويسندگان
پنج شنبه 26 بهمن 1391برچسب:علمي, :: 8:20 قبل از ظهر :: نويسنده : مهدی قدرت جهرمی

 خلاصه‌ واسطه‌‌ها

 

سلولهای ایمنی بر اثر نقش کموتاکتیک مواد مترشحه در آماسها به محل آسیب هجوم می‌آورند که مهمترین آنها ماکروفاژها هستند که دارای طول عمر زیادی هستند و براحتی به تمام بافتها مهاجرت می‌نمایند و محصولات ماکروفاژها عبارتند از:

 

1ـ پروتئازهای خنثی: مانند فعال کننده پلاسمینوژن

2ـ اجزاء کمپلمان از راههای فرعی و کلاسیک

3ـ فاکتورهای انعقادی (فاکتورV وترومبوپلاستین): در تبدیل موضعی فیبرینوژن به فیبرین نقش دارد.

4ـ فاکتورهای شیمیوتاکتیک برای نوتروفیل‌ها

5ـ متابولیت‌های اسید آراشیدونیک( اتساع عروق ـ‌افزایش نفوذ‌پذیری رگ و شیمیوتاکسی)

6ـ فاکتورهای تسهیل کنندة رشد برای فیبروبلاستها، عروق خونی و سلولهای پیش‌ساز گلبولهای سفید.

7ـ اینترلوکینI( ): فعال کردن لنفوسیت‌ها ایجاد تب (تب‌زای داخلی) و …

8ـ عوامل فعال بیولوژیکی دیگر(AGEPC) که باعث آماس می‌شوند و یا دارای فعالیت‌های ضد ویروسی می‌باشند(مانند اینترفرون‌ها)

 

نقش عروق و عقده‌های لنفاوی

 

دستگاه‌ عروق و عقده‌های لنفاوی مایعات خارج عروق را صاف می‌کنند و آن را بازرسی می‌نمایند. با هر جریان آماس جریان لنف نیز افزایش یافته و به تخلیه مایع خیز از فضای خارج عروقی کمک می‌نماید. به دلیل سست بودن اتصالات عروق لنفاوی در نهایت با مایع خارج عروقی به تعادل می‌رسند.

با افزایش فشار مایع فضای خارج عروقی، نیروی کششی بر روی رشته‌های ظریف موجود در دیوارة عروق لنفاوی وارد می‌شود که باعث بازشدن عروق لنفاوی و حفظ قوام آنها می‌شود و این کشش همچنین می‌تواند باعث گشاد شدن اتصالات بین سلولی شود و ورود ماکرومولکولها را تسهیل نماید. لذا نه تنها مایعات بلکه لکوسیت‌ها و ذرات سلولی نیز می توانند به داخل لنف راه یابند.

 

هورمونهای تحریکی و فاکتورهای نموبافتی:

 

تعدادی پلی‌پپتید در سرم بافتهای آسیب دیده مشاهده شده است که این مواد پرولیفراسیون(تکثیر) انواعی از سلولها را سبب می‌شود شامل انسولین،فاکتور نمو اپی‌درم(EGF) فاکتور رشد فیبروبلاستها FGE، فاکتور رشد پلاکتها(PGF) و فاکتور رشد عصب (NGF)، فاکتورهای تکثیری لنفوسیت‌ها،  اینترلوکین I و II و یک فاکتور رشد مشتق از ماکروفاژ می‌باشد.(آسیب سلولی و ترمیم آن باعث کاهش قند خون و رشد بدن می‌شود) فاکتور EGF باعث افزایش پرولیفراسیون اپیدرم و کراتینی شدن سلولهای آن می‌شود.

فاکتورهای مهاری( کالونها ـ Chalones)

یک فرضیه کاملاً متفاوت در مورد کنترل رشد سلول پیشنهاد می‌کند که پرولیفراسیون به وسیله فیدبک منفی کنترل می‌شود. این فیدبک با واسطه مهار کننده‌های میتوزی شبه هورمونی آندوژن موجود در سلولهای بالغ طبیعی می‌باشند در آزار با تحریک مناسب این مواد به خارج از سلول تمایز یافتة آزرده منتشر می‌شوند و تکثیر سلولهای ریشه‌ای تمایز نیافته را ممکن می‌سازند.

 

سه سیستم کالون وجود دارد که عبارتند از:

1ـ کالون اپیدرمی: که تصور می‌رود پرولیفراسیون سلولی در پوست را کنترل نماید.

2ـ کالون گرانولومیت: که ظاهراً بوسیله گرانولومیت‌ها جهت کنترل جمعیت کل سلولی تولید می‌شود.

3ـ کالون لنفوسیت:

اخیراً تعدادی مواد دارای خاصیت مهار رشد سلولی به دست آورده‌اند به عنوان مثال مهار عضله صاف عروق بوسیله مولکولهای شبیه هپارین را که از سلولهای اندوتلیال رها می‌شود.[5] بنابراین اگر آسیب سلولی توأم با خونریزی باعث ترشح TNF و مهار رشد سلولی شود می‌تواند از سرطان پیشگیری نمود. تغذیه اثر عمیقی در التیام جراحات دارد و بسیاری از پژوهشگران تأثیر کمبود مزمن پروتئین در التیام جراحات را تأئید نموده‌اند.

ضرورت وجود مقادیر کافی Vit C جهت سنتز کلاژن طبیعی می‌باشد و ویتامین Cدر تبدیل پرولین به هیدروکسی پرولین و لیزین به هیدروکسی لیزین نقش کاتالیزوری دارد. لذا کمبود این مادة مغذی باعث اختلال در سنتز طبیعی کلاژن می‌گردد و التیام جراحات به تعویق می‌افتد. سن احتمالاً تأثیر قابل توجهی در پاسخ آماسی ترمیمی ندارد و عواملی چون سوء تغذیه و کمبود روی Zn در به تأخیر انداختن ترمیم جراحات نقش دارند و زخمهایی که به صورت کوچک و موازی بر سطح پوست ایجاد می‌شوند زودتر از زخمهای بزرگ و نامنظم بهبود می‌یابند. حجامت خون را از میان گوشت توسّط عروق کوچک ( مجاری لنفاوی و کاپیلر‌ها) بیرون می‌کشد بدون آنکه بر بدن ضعف عارض شود برخلاف فصد (خون دادن مستقیم از طریق رگ).

حجامت از گودی پس سر(جهت اطفال) سنگینی سر را فرو می‌نشاند و حجامت وسط سر( یک وجب از نوک بینی برای هر فرد) بیماری‌های صورت و چشم‌ها و دندان‌ها را علاج می‌نماید، حجامت زیر چانه فساد لثه و همه ناراحتی‌‌های دهان را بهبود می‌بخشد، حجامت بین دو کتف برای غلبه حرارت و التهاب و امتلاء (سنگینی معده و یا گاستریت و کولیت و ایلئیت) مفید است.

حجامت از ساق‌های پا برای درمان بیماری‌های مزمن کلیه و مثانه و رحم و کمبود عادت ماهانه و جوش‌ها به کار می‌رود گرچه ممکن است با ضعف همراه باشد،(با تقویت همراه گردد): سپس به تکنیک حجامت دقیقاً می‌پردازد. حجامت کننده چهار زانو بنشیند و دعای حجامت را بخواند. مطلب دیگر نحوه بادکش در هر مرحله‌است که باید به تدریج اضافه گردد (حداقل تا سه مرتبه)، سپس از آن به لزوم عمل ماساژ قبل از حجامت با روغن اشاره می‌نماید،( در فصد نیز از روغن زیتون و نمک جوشیده که سپس سرد می‌شود) و زمانی تیغ‌زده می‌شود که موضع کاملاً سرخ گردد، و تیغ را به نرمی در پوست نرم می‌نشانند.پس از خروج خون لازم است تا دوازده ساعت نزدیکی انجام نگردد.

روزی که حجامت می‌کنند باید هوا صاف باشد و باد شدیدی نوزد و خون بیاید تا روشن گردد.

و در آن روز انسان حمام نرود که سبب عارضه می‌گردد و تا یک ساعت هم آب گرم به سر و بدن نریزد ، که اگر چنین کند به تب دائم مبتلا می‌شود.

 سپس در موضع حجامت پارچه‌ نرمی از ابریشم بگذارد و از تریاق اکبر  به اندازه یک نخود میل کند و از سکنجبین عنصلی( پیاز عنصلی به جای نعناع) بنوشد، یا از شراب معتدل (آب انار ملس) یا مرکبات، آب میوه‌جات شاد کننده و نشاط آور قلب استفاده کند، و اگر نبود هر آب میوه یا آب صاف می‌نوشد. اگر از سکنجبین در زمستان استفاده نماید از لرزش و برص و بهق  (لک و پیس) و جذام به اذن پروردگار جلوگیری می‌گردد. مکیدن انار ملس نفس را قوی می‌کند و خون را جلا می‌دهد(غلظت را کاهش می‌دهد).خوردن غذای شور تا سه ساعت خطر جرب(خارش شدید)را دارد.

در زمستان بعد از حجامت غذائی مانند زنجبیل، دارچین، میخک، زعفران، سنبل‌الطیب، کاسنی، مصطکی که به روشی با استفاده از چشمه‌های شرقیه یا آب باران بعد از جوشانیدن تقریباً 5 کیلو مویز هسته گرفته بعد از ثلثان در نوبت اول سپس نگهداری    (شب تا صبح در تابستان و 3 شب در زمستان) و جوشاندن با تقریباً نیم کیلو عسل مصفا در نوبت دوّم و قرار دادن ادویه‌جات به نسبت مساوی (بجز زنجبیل و زعفران دو برابر) تقریباً 75/1 گرم و صبر کردن تا 3 ماه برای قوام گرفتن استفاده می‌گردد.

از دیگر دستورات ماساژ با روغن خیری است (شب بو) و کمی مشک و گلاب زدن به سر است.

اگر حجامت در تابستان انجام گیرد خوراک شوربا، حلیم(با انگور یا کشمش) و غذاهای خالص صاف کنندة خون مناسب است و پس از حجامت از عطر بنفشه و گلاب و کافور استفاده گرددو از حرکت زیاد و خشم و هیجانات عصبی باید پرهیز کرد.

نتیجه:

حجامت از دو جهت قرآن و سنت که به مدرک متواتر از طریق همة علمای شیعه و عامه حجت محسوب می‌شود روشی محرز است و در اصل آن شکی نیست.

اولین دلیل آن پیرو آیة مبارک سورة اسرا می‌باشد که حدیث معراج در صعود پیامبر اکرم به آسمان هفتم را یاد آور می‌گردد.(تفسیر المیزان، ذیل آیه 1ـ سوره اسری)

این دلیل از حیث سند معتبر و از حیث مفهوم متعالی است. زیرا هدیه‌ای بیان شده از طریق همة فرشتگان برای امّت اسلامی است.در احادیث دیگر نیز که از پیامبر، سایر امامان به خصوص حضرت باقر و صادق و امام رضا‌(علیه‌السلام) به عنوان اوّلین روش درمان حجامت طرح گشته است.


غلظت خون چه عوارضی دارد و راه های كاهش غلظت خون چیست؟ حجامت اثر بهتری دارد یا خون دادن؟ 
افزایش غلظت خون ناشی از افزایش میزان گلبولهای قرمز خون می باشد . این وضعیت می تواند به صورت اولیه و ناشی از بیماری پلی سیتمی ورا باشد و یا ثانویه به مشکلات دیگر میزان گلبولهای قرمز خون افزایش می یابد. عللی مثل : کاهش اکسیژن رسانی بافتی ، بیماری های ریوی ، ارتفاع بالا ، شانت های داخل قلبی ، اختلالات مربوط به هموگلوبین ، کشیدن سیگار ، افزایش تولید اریتروپویتین و تومورها . 
بنابراین باید عواملی که سبب افزایش میزان گلبولهای قرمز بررسی و شناخته شود و درمان متناسب با آن انجام شود . 
در مورد علایم آن هم باید گفت که بعضی از بیماران در مراحل علامتی ندارند . مشکلاتی مانند ضعف و بیحالی ، سردرد ، سبکی سر ، اختلالات بینایی و تنگی نفس از جمله علایم آن می تواندباشد .خارش و بویژه بعد از دوش گرفتن با آب گرم می تواند باشد. صورت می تواند قرمز باشد و وریدهای چشم ها برجسته باشد. بزرگی کبد و طحال شایع است. زخم معده ، دردهای استخوانی و در مراحل بعد بروز نقرس و سنگ کلیوی می تواند بروز کند. 
درمان عبارت است از درمان عامل زمینه ای در صورت وجود ، فصد خون و درمانهای دارویی جهت کاهش تولید گلبولهای قرمز خون . 
در مورد مقایسه حجامت و خون دادن باید گفت که اگرچه حجامت می تواند به عنوان یک روش درمانی در بعضی بیمارهای خاص مورد استفاده قرار گیرد ولی نمی تواند در این مورد جای خون دادن را بگیرد . زیرا حجم خونی که در حجامت از بدن خارج می شود زیاد نیست و ما در این مورد نیاز به خارج کردن مقادیری از خون از بدن می باشیم . توصیه می کنم در صورت وجود چنین مسئله ای درمان را تحت نظر فوق تخصص خون پیگیری نمایید. 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پيوندها